10 ervaringen omtrent 20 weken zwanger (voor de tweede keer)

Een tweede keer zwanger zijn, het is iets ๐Ÿ™‚

25

Momenteel een mengeling van gevoelens. Ik geniet van het zwanger zijn maar tegelijkertijd lijkt mijn lichaam hier niet voor gemaakt.

10 ervaringen die nu door mijn hoofd spoken:

 1. Mijn buik lijkt al enorm, het gaat veel sneller dan de eerste keer. Vind het nu wel een leuke fase: duidelijk zwanger (en niet gewoon verdikt) en toch nog geen waggel pas.
 2. Het is opnieuw zover: mijn lichaam is niet langer van mij alleen. Niet enkel moet ik het delen met een baby, maar ook met handtastelijke vrouwen die graag over buiken wrijven.
 3. Een tweede keer zwanger zijn betekend veel relaxer zijn. Bij Seppe was ik nu al in orde met suikerbonen bestellen en een lijst leggen. Nu is er nog niet veel gebeurd. Alles op het gemakje.
 4. Dit betekend ook minder intensief aan de zwangerschap denken. Soms ben ik zelf even de tel in weken kwijt.
 5. Op het gemakje betekend niet dat ik niet enorm geniet van deze zwangerschap. De kleine kickjes die ik begin te voelen doen mijn hartje smelten. En ik zie ons kleintje al ontzettend graag!
 6. Mijn lichaam is duidelijk niet gemaakt om zwanger te zijn. Verschrikkelijk kwaaltjes gevoelig. Vorige zwangerschap doortrapte ik mijn voeten, waardoor ik voor altijd een schoenmaat groter heb. Deze keer heb ik zeer hard jeukend eczeem ten gevolge van de hormonen. Ik sta vol bultjes en open gekrabde wondjes. Sexy ๐Ÿ™‚ Zot word ik van de jeuk!
 7. Mannen en vrouwen bekijkenย alles toch een beetje anders. Terwijl ik me zorgen maak over hoe we binnenkort alles zullen plannen. Zie ik dat mijnย ventje meer aan het rekenen is geslagen:ย “Gaan we alles kunnenย betalen?” Terwijl ik merk dat ikzelf daar vrij gerust in ben!
 8. Ik ga toch eens aan de geboortelijst beginnen. Niets leukers dan shoppen zonder het zelf te moeten betalen!
 9. Nu ik weet hoe een bevalling kan zijn ben ik precies meer zenuwachtig hierover. Mijn ik-laat-het-over-mij-komen-techniek werkt minder goed nu.
 10. Ik kijk ontzettend uit naar ons nieuw gezinnetje. Het is niet omdat je al 1 kleintje kreeg, dat je minder nieuwsgierig bent! Zo spannend allemaal ๐Ÿ™‚

 

Voila, wat losse weetjes uit mijn hoofd. ๐Ÿ™‚ Herkennen jullie dit?

Wat je ook kan interesseren:

4 reacties

 1. Heel wat herkenbare zaken. Je wordt inderdaad relaxter op sommige vlakken. Op andere ben je dan weer sneller gestresseerd. Kwaaltjes werden hier ook erger per zwangerschap en dan de neiging die iedereen heeft om commentaar te geven op een zwangere vrouw en haar lichaam… Vreselijk!

 2. Leuk lijstje! Geen ervaring mee hier, en ik weet ook niet of er nog een tweede kindje komt, maar ik hoor van veel mensen in onze omgeving dat buiken sneller groeien in een tweede zwangerschap, en dat je veel relaxter bent omdat je veel dingen al weet. Geniet er nog van! ๐Ÿ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.